Hokbezoek door jeugdlid Wobbe Dermaux aan Wilfried Vandemaele uit Heule

Sinds dit jaar organiseren wij hokbezoeken voor de jeugdleden van de West-Vlaamse jeugdclub. Wij gaan met een jeugdlid op hokbezoek bij enkele sterk spelende liefhebbers uit West-Vlaanderen. We bijten de spits af met ons jeugdlid Wobbe Dermaux uit Harelbeke en bezoeken Wilfried Vandemaele uit Heule.

Wij worden op 08/02/2016 hartelijk ontvangen door Wilfried en zijn echtgenote. Tijdens het gesprek dat volgt worden enkele belangrijke onderwerpen aangehaald waaronder de voeding:

Wilfried is gebruiker van voeders Versele-Laga en Vanrobaeys. Bijproducten als piksteen gebruikt hij ook van Natural. Eivoer van Colombine wordt hier ook op regelmatige tijdstippen aan de duiven verstrekt. Gezien het feit hij zijn duiven de verdere vluchten laat vliegen is goed en voldoende eten een must. Enkel in de winterperiode kan men wat gerst terugvinden in de eetbak. Het motto hier is, wie hard moet werken moet goed eten!

Wilfiried speelt het weduwschap met een vijftig oude en jaarse samen en heeft dan ook nog een vier oude en tweeëntwintig jaarse duivinnen zitten. Op een hokje heeft Wilfried nog een achttal late (nestpenders) welke voorzichtig zullen opgeleerd worden in het komende seizoen. Een tachtig jongen worden opgeleerd tot toekomstige kampioenen welke zich vanaf jaarse dienen te bewijzen iets in hun mars te hebben.

Wij bemerken voor de hokken van de jongen en weduwnaars volières. Sinds een tweetal jaar maakt Wilfried hier gebruik van en is hierover tevreden.

De jongen worden verduisterd tot 15 juni om zeker het programma te kunnen afwerken. De rui kent hierdoor geen probleem voor het jaar erop.

Dierenarts Boddaert Wim uit Oostkamp staat in voor de medische begeleiding van de kolonie.

Alles over de koppels welke kweken staan mooi vervat in boeken per jaar welke nauwkeurig worden bijgehouden.

Wij hebben de installatie van hokken mogen bekijken en waren onder de indruk. Enkele topkweekduiven werden ter hand genomen waaronder "de Julius" welke reeds topduiven op de wereld bracht.

Een ervaring welke Wobbe lang zal bijblijven.

Wij willen Wilfried nogmaals bedanken voor de leerrijke babbel tijdens het bezoek!

Volgende hokbezoek is voorzien in maart.

Indien er nog jeugdleden van de club zijn en liefhebbers welk een bezoek door de jeugd weten te appreciëren mogen dit altijd per mail laten weten op westvlaamse.jeugdclub@hotmail.com

Meest recente reacties

30.08 | 07:55

Ring nr3072001/22. 1e afgegeven duif,
11e prijs van 367 duiven,rollegem kapelle
1192,8437 meters

13.08 | 14:42

Beste,

Wie weet de overlijdensdatum van CARLOS MAERTENS hij was één duivenmelker uit Izegem.En woonde in de Reperstraat te Izegem.

Dank

26.06 | 06:12

Gruyaert Kurt Izegem W2 / de Reigervluchten
1e ingegeven 139/721 1395.265 mpm
Rollegem Kappele

21.06 | 07:06

W2
Ring nr 3072030/22
21e prijs,4e afgegeven duif,
1359,7638meters,
Elk zijn recht Rollegem Kapelle

Deel deze pagina